Hem

Hållbara Kollen

I vår programserie Hållbara Kollen bjuder vi in sakkunniga personer inom hållbarhet för att reda ut frågetecken och oklarheter inom området.

I dom första avsnitten kan du se:

  • Charlotta Szczepanowski, chef för Hållbarhet och Kvalitet på Coop, berättar om Coops hållbarhetsdeklarationer som lanserades våren 2021.
  • Gustav Johansson, skapare av bloggen Jävligt Gott! berättade om sin resa från hängiven köttälskare till att driva en av Sveriges största vegobloggar Jävligt Gott och Instagram-kontot med samma namn som har drygt 100 000 följare.
  • Anna Richert, matexpert på Världsnaturfonden WWF, resonera om vilken mat som egentligen är mest hållbar? 
  • Örjan Ekblom, professor och Med. dr. i fysiologi vid GIH, förklarar hur fysisk aktivitet, stillasittande och kondition påverkar människans fysiska och mentala hälsa.
  • Ola Jennersten, zoolog, berättar hur blommor, insekter, fåglar, ja allt i naturen hänger ihop. Han tipsar också om hur du kan ge den biologiska mångfalden en hjälpande hand och att varje insats där hemma, liten som stor, verkligen gör skillnad.
 

Publicerad: 2021-05-03